Emilie van Steen

In 1998 studeerde ik af aan de Faculteit Journalistiek & Communicatie van Hogeschool Windesheim in Zwolle, richting Bedrijfscommunicatie. Tijdens mijn opleiding leerde ik communicatiedoelen te onderscheiden, verschillende doelgroepen te analyseren en via het geschreven en gesproken woord met specifieke doelgroepen te communiceren. Na een periode van wonen en werken in Japan ging ik aan de slag als ondersteunend persvoorlichter bij VluchtelingenWerk Nederland. Daar was ik ook actief in de publieksvoorlichting. Al snel ontdekte ik mijn voorkeur voor tekstschrijven en in het bijzonder de bedrijfsjournalistiek. In 2001 leerde ik het vak in de praktijk bij een klein Amsterdams tekstbureau. Na drie jaar besloot ik om zelfstandig verder te gaan. In de nazomer van 2004 was Lapidair Teksten een feit.
Voor mij betekent het overbrengen van een overtuigende boodschap en het produceren van een goede tekst vooral aandachtig luisteren naar de ontvanger en de zender om vervolgens kritisch na te denken over het communicatiedoel, de doelgroep, de invalshoek en de uitwerkingsvorm. Oftewel: 80% nadenken en 20% opschrijven met als focus de hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Ik overzie diverse standpunten. Met mijn inlevingsvermogen en de nodige ‘organisatiesensitiviteit’ kan ik verschillende kanten van een zaak belichten. Daarbij ben ik inventief genoeg om prikkelende, aansprekende invalshoeken te kiezen en verschillende schrijfstijlen toe te passen.

Zo breng ik mijn opdrachtgevers dichter bij hun doelgroep en zorg ik ervoor dat zij elkaar (weer) vinden en in beweging komen.

Mijn netwerkcapaciteiten, nieuwsgierigheid en creativiteit hebben mij in contact gebracht met uiteenlopende opdrachtgevers. Ik werk nauw samen met communicatieadviseurs, collega-tekstschrijvers, vormgevers en fotografen.

Emilie_van_Steen

  • Bedachtzaam en evenwichtig
  • Positief, geïnteresseerd en ruimdenkend
  • Observerend, maar ook een makkelijke spreker
  • Netwerker en verbinder
  • Zelfstandig en ondernemend

LinkedIn

Lapis (m.; lapides) [Lat.], steen

Lapidair (bn.),  1 in steen gehouwen: lapidair schrift, kantige letters, (ook) handschrift dat daar op lijkt; 2 (fig.) zoals past bij inscripties, kort en kernachtig: lapidaire stijl, zich lapidair uitdrukken