Hart

Hart

Opgevoed met veel rechtvaardigheidsgevoel moedig ik mezelf aan om, waar ik kan, iets voor een ander te betekenen. Want, ook al lijkt het een druppel op een gloeiende plaat, een betere wereld begint bij jezelf. Dat aloude motto hanteer ik nog steeds. Maar het werkt tevens andersom. Dus spreekt het uitgangspunt van monnik en mensenrechtenactivist Thich Nhat Hanh me ook zeer aan. Hij zegt: ‘verbeter jezelf, begin bij de wereld’.

GIVING BACK

Daarom ben ik mentor van Fatiha. Zij deed de opleiding Gezondheid & Leven aan de VU en is nu PHD-student sociale tandheelkunde aan de ACTA. Wij zijn aan elkaar gekoppeld via Giving Back. Deze fantastische stichting ondersteunt talentvolle en ambitieuze scholieren en studenten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op weg naar een succesvolle carrière. Samen met een mentor uit het bedrijfsleven verkennen zij de maatschappij, krijgen ze hulp bij studie- en loopbaankeuze en hebben ze makkelijker toegang tot een interessant netwerk.

Ik schreef de teksten voor de website van Giving Back en daarnaast ben ik hoofdredacteur en projectbegeleider van het webmagazine. Hier vertellen we over onze activiteiten, bijzondere ontwikkelingen en laten we boeiende rolmodellen aan het woord. Scholieren, studenten, mentoren, scholen en partners delen hun enthousiasme, ervaringen en successen met elkaar want: succes inspireert!

ISAI MA(I)YAM – KINDEREN IN INDIA

Maar ik ben ook begaan met jongeren verder van huis via Stichting Isai Ma(i)yam, een kleine Nederlandse organisatie die zich inzet voor de allerarmste (wees)kinderen in Pondicherry, Zuidoost India. In India wordt de kloof tussen arm en rijk alsmaar groter. Jaarlijks sterven er een miljoen kinderen door ondervoeding. Helaas doet de overheid weinig voor haar armen. Daarom helpen zij waar ze kunnen. Toen ik die kinderen had ontmoet, kon ik niet anders dan hetzelfde doen. Van 2010 tot 2014 was ik bestuurslid. Nu sta ik de stichting waar nodig met raad en daad bij op het gebied van communicatie en PR en schreef ik de teksten voor de website.